VNFKD

Regelgeving Medische voeding

Voeding voor medisch gebruik (medische voeding) moet voldoen aan diverse algemene EU-regels voor b.v. etikettering, microbiologie en contaminanten etc. en aan de Kaderverordening (EU) nr. 609/2013 voor voeding voor specifieke groepen. Daarnaast bevat de Europese Verordening (EU) 2016/128 gedetailleerde regels voor voeding voor medisch gebruik. Deze Europese regels gelden voor alle producten die in de EU worden verkocht, inclusief de producten voor de Nederlandse markt (via het Warenwetbesluit bijzondere voeding 2016).

Deze Europese Verordening bevat voorschriften voor:

Cookies op VNFKD
Wij en derden gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies voor statistische, voorkeur en marketing doeleinden. Google Analytics cookies zijn geanonimiseerd. Je kan je voorkeuren wijzigen door op ‘Verander opties’ te klikken. Door op ‘Accepteren’ te klikken accepteer je het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacy-statement.
Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
Voorkeur
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.
Statische
Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.
Marketing
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
Verander opties