Tijdens de inspiratiebijeenkomst vertellen drie FNLI-leden waarom het reduceren van voedselverspilling volgens hen prioriteit heeft. Ook gaan ze in hoe producenten, en vooral ook (productie)medewerkers, hier effectief aan kunnen werken. Daarnaast komt aan bod hoe de FNLI of brancheorganisaties bedrijven kunnen helpen bij het aanpakken van voedselverspilling. FNLI organiseert de inspiratiebijeenkomst online op donderdagmiddag 15 september van 13.00-14.30 uur. Aanmelden kan bij communicatie@fnli.nl.
Aanpakken van voedselverspilling
Eén van de belangrijkste en effectiefste maatregelen die voedselproducten kunnen nemen om de CO2-uitstoot te verminderen, is het aanpakken van voedselverspilling. Door efficiënter met grondstoffen om te gaan en alle grondstoffen optimaal te benutten, kan de industrie positief bijdragen aan het klimaat. Daarnaast kunnen voedselproducenten voedselverspilling onder de aandacht brengen van consumenten.
Verspillingsvrije Week
De inspiratiebijeenkomst wordt niet geheel toevallig gehouden middenin de Verspillingsvrije Week, die Stichting Samen Tegen Voedselverspilling (STV) jaarlijks organiseert. Tussen 12 en 18 september gaan miljoenen Nederlanders en bedrijven de uitdaging aan om zo min mogelijk voedsel te verspillen.
Bron: FNLI