VNFKD

Specifieke groepen

Vanwege de specifieke behoeftes wijkt de samenstelling van voeding voor specifieke groepen af van "gewone voeding". Bedrijven werken samen met artsen en voedingskundigen om de beste voedingen te maken voor kwetsbare doelgroepen, zoals baby's of patiënten met specifieke ziektes. Wetenschappelijk onderzoek heeft geleid tot een beter begrip van de speciale voedingsbehoeften van onder meer de volgende specifieke groepen:

Baby's

Baby's verdubbelen hun gewicht in de eerste 5 levensmaanden. Borstvoeding is de beste voeding voor baby's. Mochten door omstandigheden moeders geen borstvoeding kunnen of willen geven dan is volledige zuigelingenvoeding in de eerste maanden het enige veilige alternatief. Het best mogelijke alternatief kan alleen bereikt worden door het blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek, waarbij fabrikanten de ontwikkeling van verbeterde voedingen voortzetten.

Jonge kinderen

Jonge kinderen groeien sneller in de eerste 3 jaar van hun leven dan op enig ander moment. Opvolgzuigelingenvoeding en babyvoeding kunnen hierbij een onderdeel vormen van een gevarieerde voeding. Deze voedingen zijn specifiek afgestemd op de voedingsbehoefte van jonge kinderen.

Patiënten met specifieke aandoeningen/ziektes

Mensen die een operatie hebben ondergaan of fragiele ouderen die ondervoed zijn, hebben vaak een speciaal dieet nodig. In samenwerking met artsen en voedingskundigen hebben bedrijven speciale voedingen ontwikkeld die aangepast zijn aan de speciale voedingsbehoefte van patiënten met specifieke aandoeningen of ziektes. Voorbeelden hiervan zijn voedingen voor zuigelingen met koemelkeiwitallergie, voedingen voor mensen met aangeboren metabole stoornissen (bijvoorbeeld phenylketonurie), voedingen voor mensen met absorptiestoornissen, postoperatieve voedingen en voedingen die helpen bij ziektegerelateerde ondervoeding.

Mensen die willen afvallen

Mensen die willen afvallen hebben een gebalanceerde voeding nodig met minder calorieën. Producten voor gewichtsbeheersing, speciaal afgestemd op het leveren van voldoende voedingsstoffen bij een lage calorie inhoud, hierbij helpen. Zo wordt voorzien in alle voedingstoffen die een persoon nodig heeft.

Cookies op VNFKD
Wij en derden gebruiken cookies op onze website. We gebruiken cookies voor statistische, voorkeur en marketing doeleinden. Google Analytics cookies zijn geanonimiseerd. Je kan je voorkeuren wijzigen door op ‘Verander opties’ te klikken. Door op ‘Accepteren’ te klikken accepteer je het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacy-statement.
Noodzakelijk
Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
Voorkeur
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.
Statische
Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.
Marketing
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
Verander opties