Dreumes / peutermelk 12-36 maanden

Na het eerste levensjaar blijft voeding een belangrijk onderdeel voor de groei en ontwikkeling. Recent onderzoek door TNO wijst onder meer uit dat de peuters meestal niet volgens de Richtlijnen Goede Voeding eten. Peutermelk kan hierdoor een goede aanvulling zijn op het dagelijks eetpatroon. 

Het niet halen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voedingswaarden voor peuters komt veelal door: 

  • te lage inname van vezels
  • te weinig vis
  • onvoldoende fruit
  • niet genoeg groenten

Dreumes/peutermelk kan worden ingezet om bij te dragen aan het leveren van de noodzakelijke specifieke voedingsbehoeften van peuters, als onderdeel van een gevarieerd dieet. Deze producten bevatten onder meer extra ijzer en vitamine D en een goede vetzuursamenstelling.

Op 4 januari 2017 is een artikel in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift AJCN verschenen over een onderzoek naar peutermelk, uitgevoerd door een aantal Nederlandse kinderartsen, onder andere Frank Brus van het Juliana Kinderziekenhuis/Haga ziekenhuis in Den Haag.  Hieruit blijkt dat peutermelk kan helpen bij het bestrijden van bepaalde voedingsstoffentekorten bij kinderen zoals ijzer en vitamine D. 

Zie voor meer informatie de position paper over peutermelk.

 

Op 4 januari 2017 is een artikel in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift AJCN verschenen over een onderzoek naar peutermelk, uitgevoerd door een aantal Nederlandse kinderartsen, onder andere Frank Brus van het Juliana Kinderziekenhuis/Haga ziekenhuis in Den Haag.