Communicatie baby & peutervoeding

Rechtstreekse communicatie richting consumenten over volledige zuigelingenvoeding (voor baby’s van 0 - 6 maanden) is NIET toegestaan. Dit is in lijn met de Nederlandse en EU wetgeving. Informatie over deze voedingen wordt gegeven door medische professionals in de gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld: 

  • Huisartsen
  • Verloskundigen
  • Consultatiebureaus
  • Diëtisten

Op de verpakkingen is belangrijke informatie te vinden over de samenstelling en de bereiding van deze voedingen. Professionals in de gezondheidszorg ontvangen informatie van de fabrikanten. Met deze informatie kunnen zij een onafhankelijk en overwogen advies aan ouders geven indien deze willen overstappen van borst- naar flesvoeding.

Communicatie richting consumenten over opvolgmelk (voor baby's vanaf 6 maanden) en dreumes- en peutermelk is wel toegestaan. Fabrikanten informeren consumenten en medische professionals via TV commercials, social media, websites, direct mail en advertenties in bladen. Daarnaast blijft de verpakking een belangrijke bron van informatie. Ook beschikken de meeste fabrikanten over een consumentenservice, waar vragen van ouders over borst- en flesvoeding persoonlijk worden beantwoord.